Logeren bij deze Nederlandse eigenaren is je thuisvoelen op vakantie!

Kennismaken met Bert en Margreet van de gezelligste B&B bij Malaga

Wij hadden een prima leven in Nederland maar een nieuw avontuur en een andere levensstijl lonkten. En dan verlangden we vooral naar meer rust, vrijheid, buitenleven, van betekenis zijn voor mensen. Minder hoofd en meer hart en handen. Bovendien had Margreet haar hele leven extreem veel last van eczeem en en bleek een droog en warm klimaat en een leven met minder stress positief te werken. We vonden een mooie plek in het zuiden van Spanje, vlakbij Malaga.

Bert werkte in Nederland als grafisch ontwerper bij een projectontwikkelaar. En Margreet werkte bijna haar hele leven in de jeugdzorg. De laatste jaren als projectleider en coach.

We volgden ons hart en wonen, werken en leven sinds 2010 in Andalusië. Wij houden van het Spaanse buitenleven, de authentieke cultuur, de vriendelijke mensen, het zonnige klimaat met veel licht en de prachtige natuur. Wat een rust en ruimte hebben we hier. Bovendien hebben we hier geleerd om meer in het nu te leven, te vertragen en meer geduld te hebben. Het komt zoals het komt. En nee, dat is als echte Nederlanders, niet altijd makkelijk geweest maar wel leerzaam.

In onze vrije tijd ontdekken we graag nieuwe wandelroutes, we zijn echte natuurliefhebbers. We eten graag sardientjes op het strand, pakken een terrasje in Malaga en kijken of het museum voor moderne kunsten weer een nieuwe collectie heeft. Margreet is ook dol op tuinieren en Bert kookt graag. We reizen graag naar nieuwe bestemmingen maar lekker lezen op ons eigen terras is ook fijn. En wij vinden het gezellig om met vrienden af te spreken en af en toe naar een festival of concert te gaan.

Trotse Nederlandse eigenaren van de gezelligste B&B in Andalusië
Maanden lang hebben we gewacht op de overdracht van de oude finca en wat waren we blij toen we de sleutels in onze handen hadden. Na vele grote verbouwingen zijn we in de zomer van 2010 gestart met onze bed en breakfast. Dat waren maanden van tegenslagen, afzien, bikkelen maar ook veel lol. Het zou een vermakelijke “Ik vertrek” uitzending zijn geweest maar we hadden geen zin om daaraan mee te werken. We begonnen de B&B met twee gastenkamers, vervolgens kwam er een tipitent bij en inmiddels hebben we drie gastenkamers en drie glampingtenten. Elk jaar hebben we nieuwe ideeën en vindt er wel een verbouwing of nieuw project plaats. We klussen en tuinieren er dan vrolijk op los en zien het paradijsje steeds mooier worden. Maar uiteindelijk gaat het ons om de gemoedelijke sfeer en dat gasten zich thuis voelen tijdens de vakantie.
Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige B&B omdat wij persoonlijk contact met de gasten belangrijk en leuk vinden. Maar ook de privacy van de gasten waarderen we. Daarom heeft elk gastenverblijf een eigen terras. Eigenlijk wat we zelf ook fijn vinden als we op vakantie gaan.

Gasten weten gelukkig onze finca bij Malaga te vinden voor een genietend verblijf. Veel terugkerende gasten, gasten die elk jaar een weekje komen en natuurlijk ook nieuwe gasten die enthousiaste verhalen horen van een collega, buurvrouw of wie dan ook. Mensen die houden van de natuur, rust, ruimte en privacy. En ook van de gezelligheid, aan de grote tafel in de tuin, met lekker en puur eten. Met liefde klaargemaakt door Bert. De mooie, grappige  en inspirerende verhalen aan tafel zijn cadeautjes voor de gasten en onszelf.

Gasten vragen ons regelmatig of we Nederland niet missen. Wij vinden Nederland een geweldig land maar missen het niet. Jammer genoeg kan Margreet niet zomaar even een kop koffie drinken met haar dochter of ouders. Familie en vrienden zien en spreken we ook minder. Gelukkig komen ze ook naar de finca en dan is het heerlijk om wat langer en intensiever met elkaar op te trekken. Kwaliteit is belangrijker geworden dan kwantiteit.

“Leef het leven niet zoals het is maar leef het leven zoals je het droomt”. Wij leven onze droom, genieten daar dagelijks van en delen dat graag met onze gasten.

Bert en Margreet

Even bijpraten

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons volgt!