Even kennis maken

Leef het leven niet zoals het is, leef het leven zoals je het droomt!

Wij hadden een prima leven in Nederland maar een nieuw avontuur en een andere levensstijl lonkten.

Bert werkte in Nederland als grafisch ontwerper bij een projectontwikkelaar. En Margreet werkte bijna haar hele leven in de jeugdzorg. De laatste jaren als projectleider en coach.

We volgden ons hart en zijn gaan wonen en werken in Andalusië. Wij houden van het Spaanse buitenleven, de authentieke cultuur, de vriendelijke mensen, het zonnige klimaat met veel licht en de prachtige natuur.

In onze vrije tijd ontdekken we graag nieuwe wandelroutes, eten we sardientjes op het strand, pakken we een terrasje in Malaga en kijken we of het museum voor moderne kunsten weer een nieuwe collectie heeft. We reizen graag naar nieuwe bestemmingen maar lekker lezen op ons eigen terras is ook fijn. En wij vinden het gezellig om met vrienden af te spreken.

Na vele grote verbouwingen zijn we in de zomer van 2010 gestart met onze bed en breakfast. Dat waren maanden van afzien, bikkelen maar ook heel veel lol. We begonnen met twee gastenkamers, vervolgens kwam er een tent bij en inmiddels hebben we zes gastenverblijven. Elk jaar hebben we nieuwe ideeën en vindt er wel een verbouwing of nieuw project plaats. We klussen en tuinieren er dan vrolijk op los en zien het paradijsje steeds mooier worden. Maar uiteindelijk gaat het ons om de gemoedelijke sfeer en dat gasten zich thuis voelen tijdens de vakantie.

We blijven bewust kleinschalig omdat wij persoonlijk contact met de gasten belangrijk vinden. Maar ook de privacy voor de gasten waarderen we. Daarom heeft elk gastenverblijf een eigen terras.

Gasten weten gelukkig onze finca te vinden voor een genietend verblijf. Veel terugkerende gasten, gasten die elk jaar een weekje komen en natuurlijk ook nieuwe gasten die enthousiaste verhalen hoorden van een collega, buurvrouw of wie dan ook. Mensen die houden van rust, ruimte en privacy. En ook van de gezelligheid aan de grote tafel in de tuin met lekker en puur eten. De mooie, grappige  en inspirerende verhalen die dan ontstaan zijn cadeautjes voor de gasten en onszelf.

Gasten vragen ons regelmatig of we Nederland niet missen. Wij vinden Nederland een geweldig land maar missen het niet. Jammer genoeg kan Margreet niet zomaar even een kop koffie drinken met haar dochter of ouders. Familie en vrienden zien en spreken we ook minder. Gelukkig komen ze ook naar de finca en dan is het heerlijk om wat langer en intensiever met elkaar op te trekken. Wij leven onze droom, genieten daar dagelijks van en delen dat graag met onze gasten.

Bert en Margreet

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons wilt volgen!