Stedenpracht in Andalusië

Bezoek Malaga en andere steden die verhalen vertellen

Slenteren door de smalle straatjes, een Malaga Dulce wijn drinken op het terras en neem er vooral tapas bij. Dat vinden wij zo heerlijk in alle steden waar het vrolijke leven zich altijd buiten afspeelt. Natuurlijk is er ook veel moois te bekijken in “onze” stad Malaga maar ook in de andere steden en dorpen die Andalusië rijk is.

Malaga

Wij gaan regelmatig naar het mooie en gezellige Malaga. De overdekte markt, Mercado Atarazanas, pikken we altijd even mee voor de lekkerste olijven. Als je houdt van musea, terrasjes, pleinen (Plaza de la Merced is ons lievelingsplein), straatmuzikanten, oude gebouwen, dan gaat Malaga je hart veroveren. Ook is er nog een hippe boulevard en in de smalle stegen en straatjes zijn leuke winkeltjes. En als je daar toch bent drink dan een heerlijke tinto de verano op het terras bij bodega El Pimpi. Of eet heerlijke tapas bij Casa Lola. De sfeer is echt heel fijn in Malaga. Voor meer informatie kijk dan op de website van Beleef Malaga, www.beleefmalaga.nl

Cordoba

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Cordoba is La Mezquita. Ook het paleis met zijn prachtige mozaïeken en tuinen is de moeite waard. Maar het is ook heerlijk om de leuke buurtjes te verkennen en de witte huizen met patio’s vol bloemen te bewonderen. En vergeet vooral niet een teteria te bezoeken voor koffie en thee met wat lekkers.

Sevilla

Deze romantische en gemoedelijke stad heeft een overvloed aan prachtige historische gebouwen. Het paleizencomplex Real Alcazar en de kathedraal Santa Iglesia zijn echt bijzonder. Het grote park Maria Luisa, recht tegenover het kleurrijke Plaza de Espana, is een uitstekend plekje om even te ontspannen. De wijken Santa Cruz en Triana hebben charmante plekjes.

Ronda

Een unieke plek gelegen aan de diepe kloof de Tajo, die het stadje in tweeën deelt. Het is zeker een must om een wandeling te maken door het park Alameda del Tajo, vlakbij de arena. In dit park heb je een mooi uitzicht op het lager gelegen landschap. Vergeet onderweg ook niet te genieten want de weg naar Ronda toe, vanaf de finca, is adembenemend.

Frigiliana

Een pittoresk dorpje vlakbij Nerja. Als wij er zijn kan ik het niet nalaten iets moois van aardewerk te kopen. De oude dorpskern bestaat uit klinkerstraatjes en trappen, aan weerszijden geflankeerd door witgekalkte huizen. Je blijft er mooie foto’s maken. Bij La Taberna del sacristan, boven in het dorp bij de kerk heb je een fenomenaal uitzicht en kun je heerlijk lunchen. Daarnaast zijn ook de dorpen Mijas, Nerja, Competa en Ojen leuk en bij de finca in de buurt.

Finca Alegria de la Vida Bed & Breakfast

Granada

Het mooie Granada is vooral bekend om het gigantische Alhambra, het Moorse sprookjespaleis. Maar Granda is meer. In de oude stad zijn de oude Joodse wijk Albaicin met de Plaza de San Nicolas favoriet. Wij vinden het fijn om op dit plein te dagdromen omdat je een fantastisch uitzicht hebt op het Alhambra en de toppen van de Sierra Nevada. Als we in Granada zijn kopen we thee en kruiden bij de winkeltjes rondom de kathedraal. Ook de kraampjes met aardewerk en andere snuisterijen zijn leuk.

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons volgt!