Strandplezier

Zout in de lucht, zand tussen de tenen en vitamine zee!

Stranden in overvloed aan de Costa del Sol. Drukke badplaatsen zoals de stranden bij Marbella en Mijas. Met mooie en hippe strandtenten. Maar er zijn ook genoeg rustige stranden met mooi zand waar je heerlijk kunt zwemmen in de Middellandse Zee. En met kneuterige en gezellige strandtentjes. Vanaf de finca is het een half uur rijden naar de verschillende stranden zowel ten oosten als ten westen van Malaga. Ook de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan is de moeite waard en niet te vergeten de meren van Ardales.

Costa del Sol

De naam klinkt nogal toeristisch en dat is het ook wel een beetje. Toch hebben wij inmiddels geweldige strandjes ontdekt die rustig en gezellig zijn. En waar het een feest is om in het weekend de Spaanse families zien te genieten. Voordat je het weet staan ze met z’n allen te dansen in het zand. Natuurlijk zitten er ook fijne chirinquito’s (strandtentjes) bij. Wij gaan graag naar Safo Beach, een gezellige strandtent op een strandje bij Guadalmar, vlakbij Malaga.

De meren van Ardales

Wij gaan regelmatig naar de heldere blauwe bergmeren van Ardales, dicht bij ons in de buurt. Er zijn verschillende plekjes waar je heerlijk kunt zitten en liggen. Zwemmen is goed mogelijk en heb je zin in wat actiefs dan kun je er ook waterfietsen en kano’s huren. Bij restaurant El Mirador heb je een mooi uitzicht over de meren en kun je uren vertoeven. Kies voor de heerlijke worteltaart bij de koffie of als toetje.

Costa de la Luz

Het is een eindje rijden maar in twee uur zit je aan de Atlantische Oceaan. Deze kust is nog vrij ongerept met lange, brede zandstranden. En hele hoge golven! De stranden bij Tarifa zijn prachtig! En als je er dan toch bent regel dan een boottocht om dolfijnen te spotten. Echt een mooie ervaring.

Chiringuito

Zo heten de Spaanse strandtentjes vaak, eenvoudig ingericht en je kunt er verschillende soorten vis eten. Ook wel andere gerechten hoor. Populair zijn de sardientjes (espeto), die op een stok tegen olijfboomhout klaar gemaakt worden. Heel simpel met zout en citroen maar heel lekker als je van verse vis houdt. Onze favoriete strandtentjes zitten in Guadalmar, Almayate en El Palo, allen aan de Costa del Sol. Muziekje er bij, een heerlijke avocadosalade, biertje en het feestje is compleet.

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons volgt!