Wandelen rondom Malaga met de Caminito del Rey als hoogtepunt

Wandelvakantie in Andalusië

Caminito del Rey

Caminito del Rey bij El Chorro

Ga je voor een bijzondere vakantiebeleving dan is het wandelen van de Caminito del Rey een aanrader. Dit vernieuwde koningspaadje van bijna 8 kilometer ligt op een half uurtje rijden van onze finca.
“ Lekker uitgeslapen spring je onder de buitendouche met zicht op de vallei. De kaartjes voor de Caminito del Rey zijn geregeld door Margreet en Bert heeft een ontbijtpakketje gemaakt. De autoroute is uitgelegd, een prachtige rit door de bergen. De auto is geparkeerd bij restaurante El Mirador en de wandeling naar de ingang kan beginnen. Bij de ingang krijg je een helm en daarna kan de tocht beginnen. Genieten van de schoonheid van de natuur en de aardse kleuren.
Een wandeling die al jouw zintuigen opent
Het pad langs de rotswanden gaat door kloven die soms smal en dan weer wat breder zijn. Achter elke bocht zie je weer wat nieuws. Verwonder je! Ons vielen de verschillende kleuren op van de rotswanden, okergeel, bijna goud, grijs en van bruin tot rood. Na de kloof een stukje bos. Eerst maar eens genieten van het ontbijtpakketje op een bankje met uitzicht op de vallei die rose kleurt van de oleanders. Als je geluk hebt ontmoet je een aantal berggeiten.
Wat voel je je nietig in dit grootse natuurschoon. En dan opeens zie je hele grote vogels vliegen. De vale gieren die zweven op de thermiek in de knalblauwe lucht, net boven de bergtop.Verder lopend over het vlonderpad kom je bij de hangbrug op een hoogte van een paar honderd meter. Daarna nog wat trappen en dan richting de bushalte.Laat je op de terugweg afzetten bij restaurant El Mirador. Zoek een plekje aan de rand van het terras. Daar heb je een prachtig uitzicht over de knalblauwe meren van Ardales en geniet van het Spaanse drankje tinto de verano. “s Avonds zul je voldaan jouw bed instappen na een prachtige dag.”

Wandelarrangement

Met een afwisselend programma waar inspiratie, bewustwording, ontspanning, verwondering en beleven centraal staan. En vooral ook vrolijk, licht en gezellig. Ja, we lachen ook en hebben mooie gesprekken met elkaar en levenservaringen worden gedeeld. Ook is er voldoende ruimte om te luieren in de hangmat, lezen in de loungehoek, genieten van de zon en gewoon niks doen.
We verwennen je graag met lekker en puur eten, kleine attenties, Spaanse lekkernijen, een hartelijk welkom en een thuisvoelen op een mooie plek.

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons volgt!