Goede doel

Samen de wereld een beetje mooier maken

Griet en Henry zijn vaste gasten in onze bed and breakfast. En inmiddels zijn we vrienden met elkaar geworden. We lachen veel en hebben mooie gesprekken over het leven.

Griet vertelt altijd enthousiast en met compassie over haar stichting die Griet’s Oogappeltjes heet. Zij heeft in Oeganda een huis voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Ook zijn er waterputten gebouwd en ondersteunt zij vrouwen bij de oprichting van lokale bedrijfjes. Inmiddels is er een naaiatelier opgezet maar ook een school waar vele kinderen een veilige plek hebben om zich te ontwikkelen. Hoe mooi is dat?

In het naaiatelier worden leuke tassen gemaakt en de vrouwen met de lokale bedrijfjes maken ook de mooiste dingen. Al deze spulletjes verkopen Griet en Henry in de winkel, met lunchcafe, “Gewoon Griet”. Deze winkel staat in de mooie stad Deventer.
Griet doet dit met steun van haar man Henry, haar kinderen, familie, vrienden, collega’s, klanten en donateurs.

Griet zegt altijd “Ieder kind heeft recht op een toekomst en samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken”. Haar Nederlandse hart ligt in Afrika. Daar wil ze van betekenis zijn en ontmoet ze vele mensen met een verhaal. Mensen die weinig hebben in materiële zin maar zoveel plezier uitstralen, veerkracht hebben en liefde te geven hebben.

Wij verkopen de leuke, kleurrijke tasjes en armbandjes die in Oeganda gemaakt worden. En zo zijn er al vele gasten die door heel Nederland zo’n tasje gebruiken en plezier hebben van de armbandjes. Op deze manier leveren jullie, wij, jij en zij een kleine bijdrage aan deze mooie projecten.

Inmiddels worden er ook spulletjes van ons verkocht in de winkel van Griet zoals onze zelfgemaakte jam van seizoensvruchten van het land, mooie vetplantjes uit de tuin in een terracotta potje en Andalusische cadeaupakketjes. Echter er worden zoveel geweldige producten verkocht die gemaakt zijn in vele verschillende landen.
Ga eens naar de winkel toe, je kijkt je ogen uit, koop wat leuke cadeautjes voor jezelf en anderen, neem een kop koffie met wat lekkers in het lunchcafe en
geniet! En ook jij steunt dan Griet’s Oogappeltjes.

Email: info@fincaalegria.nl  | Margreet: 034 673 221 773  | Bert: 0034 673 437 488

Leuk als je ons volgt!